Buildroid har förvärvat aktier i Netmore Group varigenom gränsen för budplikt passerats

14 April 2021

Buildroid Invest AB (”Buildroid”), som kontrolleras gemensamt av Vincero AB (”Vincero”) och Stronghold Invest AB, har förvärvat ytterligare 6 964 287 aktier av serie A i Netmore Group AB (”Netmore”), listat på Nasdaq First North Growth Market. Samtidigt har Vincero Bostad AB, ett bolag som kontrolleras av Vincero, förvärvat 9 606 665 aktier av serie A i Netmore. Priset i förvärven har uppgått till 1,50 SEK per aktie.

Efter förvärven äger Buildroid, tillsammans med Vincero Bostad AB, 16 715 601 aktier av serie A och 87 903 735 aktier av serie B i Netmore, motsvarande cirka 56,9 procent av samtliga aktier och cirka 76,3 procent av samtliga röster i Netmore.

Förvärven av ytterligare aktier i Netmore innebär att Buildroid, i enlighet med Takeover-regler för vissa handelsplattformar utgivna av Kollegiet för svensk bolagsstyrning den 1 januari 2021, är skyldigt att inom fyra veckor lämna ett offentligt uppköpserbjudande avseende resterande aktier i Netmore (ett s.k. budpliktsbud), om inte Buildroid och/eller Vincero Bostad AB inom samma tid avyttrar så många aktier att deras gemensamma aktieinnehav motsvarar mindre än tre tiondelar av röstetalet för samtliga aktier i Netmore.

Buildroid avser att fullfölja sin budplikt och kommer att offentliggöra detta genom ett separat pressmeddelande.

För ytterligare information, kontakta:

Robin Rutili, verkställande direktör Vincero AB

E-post: robin.rutili@vincero.se

Anders Lönnqvist, styrelseordförande Stronghold Invest AB

E-post: al@servisen.se

Detta pressmeddelande lämnades för offentliggörande den 14 april 2021 klockan 08:30 CEST.